Cap a un nou urbanisme emergent


Una bona recomanació és la lectura del número 57 de la revista PAPERS amb el títol: “Discursos emergents per a un nou urbanisme”. Publicació de l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB). Es pot consultar on line a la web del IERMB.

papers 57 online1

Aquest número recopila articles de diferents autors que reflexionen sobre la necessitat de canviar la manera de fer urbanisme i de gestionar les nostres ciutats. José Fariña encapçala la publicació amb un article que ens presenta la situació actual com a un moment de canvi “sense parangó en la història de la Humanitat”, on s’estan fregant els límits del planeta i on la forma de relacionar-nos i comunicar-nos s’ha modificat de forma espectacular.
Ens trobem en un moment en el que tant la societat com la ciutat (o territori) han canviat; per tant, la forma d’urbanitzar, d’ordenar el territori, de governar, d’implicar a la ciutadania, de moure’ns en el territori, d’utilitzar l’espai públic, etc. també s’han de renovar i ajustar-se a les necessitats “emergents”.
La conclusió transversal que emergeix de la lectura dels articles, des de diverses disciplines i enfocaments,  és la necessitat d’incloure al ciutadà en les decisions sobre el territori i la ciutat. Els instruments i maneres de treballar tradicionals ja no serveixen, cal desenvolupar-ne de nous i ajustar l’escala.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Sou un humà? empleneu l\'operació següent / Are you a human? please fill the form below *