Cap a una estratègia per a la Marina Alta


Ara ja han passat dos anys des que el projecte de recerca sobre els conflictes territorials a la Marina Alta va començar les seues primeres passes. Primer, aglutinar un grup de joves professionals enamorats de la comarca; segon, plantejar un guió i metodologia de treball; tercer, buscar referències, arxius, imatges, persones a qui entrevistar; i quart, arromangar-se i posar-se mans a l’obra.

I ja ho crec! A desembre de 2014 el fruit del nostre esforç veia la llum. Els primers exemplars acabats d’eixir d’impremta arribaven a les nostres mans.

Portada Aguaits

Potser perquè tots quatre autors som cabuts, potser perquè ens vam deixar dur, o perquè ens vam quedar amb ganes de més, no ho sé. Però no ho vam poder evitar i vam acabar la recerca amb una sèrie de propostes de futur per a la comarca. Poc podia sortir d’aquelles idees, a qui li podien interessar?.

Doncs resulta que sí, que a més del públic interessat en conèixer sobre els conflictes i les mobilitzacions socials ocorregudes a la comarca en els últims 40 anys, també hi havia gent amb inquietuds sobre el futur de la comarca i amb ganes de sentir el que nosaltres teníem que dir. I així el 13 de novembre de 2014, en la Casa de la Paraula de Baleària vam tenir ocasió de compartir amb el públic la nostra visió de comarca.

 

 

balearia_bis

Pensem que en l’actual context d’incertesa, de competència territorial, de crisi econòmica, social i ambiental, és l’hora de marcar una estratègia de futur per a la nostra comarca. Una direcció a seguir que ens permeta assolir un territori més equilibrat i una societat més robusta per a afrontar els reptes que venen. Estem convençuts que l’escala de comarca és la idònia per a treballar. Un Pla Estratègic Comarcal (encara per definir) i el Pla d’Acció Territorial de l’Àrea Funcional de la Marina Alta (prepara’t i esperant en una prestatgeria de Conselleria) són els instruments al nostre abast que ens permetrien situar la Marina Alta en primera línia. No és fàcil, els obstacles son quasi tan grans com el repte, però l’oportunitat d’una planificació estratègica integral i comarcal està damunt la taula. Només cal començar.

“El territori, o l’ordenes… o te l’ordenen…”

Gràcies als meus companys: Joanmi Rafet Soriano, Josep Vicent Sánchez Cabrera i Ignasi Cervera Arbona.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Sou un humà? empleneu l\'operació següent / Are you a human? please fill the form below *