L’estudi sobre el conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes a la Marina Alta es presenta en un congrés internacional a València


Els autors de la revista Aguaits 32-33 de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta que analitza els principals conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes de les últimes quatre dècades a la Marina Alta presenten l’estudi en Conflicts in the City Congress. Reflections on urban unrest.

 

València. 3.04.2014

 

Maria Josep Ripoll i Ignasi Cervera han presentat aquest matí l’estudi que analitza els principals conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes de les últimes quatre dècades a la Marina Alta en el Grup de treball 3 del Congrés Internacional sobre conflictes urbans que es celebra aquesta setmana a València: Conflicts in the City Congress. Reflections on urban unrest.

20140403_101410_b

Ripoll i Cervera, acompanyats en la sala per la resta d’autors de l’estudi, Juanmi Rafet i Josep Vicent Sánchez, han participat en el grup de treball en el que es presentaven altres papers sobre diversos conflictes relacionats en la construcció de grans infraestructures i altres conflictes urbans.

 

Ripoll ha explicat en anglès el treball que han realitzat per a l’IECMA els joves investigadors de la Marina Alta, destacant la novetat d’aquest estudi en la Marina Alta i en la resta del país, degut a la manca d’investigacions d’aquest tipus.

 

Ignasi Cervera ha destacat que a partir de la investigació realitzada als principals conflictes territorials i mobilitzacions ciutadanes els autors van proposar en el darrer capítol de la revista una bateria d’estratègies de futur de la comarca en quatre grans blocs: Visions de comarca i enfocament estratègic, governament, planificació territorial i paisatge, participació als espais d’alt valor ambiental i cultural i polítiques de “Govern Obert” en l’escala local.

 

Els organitzadors del Congrés Internacional s’han interessat per la metodologia utilitzada per l’elaboració d’aquest estudi en el que han estat molt important les entrevistes realitzades a fonts vives, la consulta dels principals arxius dels pobles de la comarca i les hemeroteques dels mitjans de comunicació de la Marina Alta.

IMG-20140403-WA0003

Amb la presentació d’aquest treball en el Congrés Internacional, aquest estudi travessa les fronteres de la comarca de la Marina Alta i adquireix una rellevància acadèmica fruit de la participació en un congrés d’aquestes característiques i l’interés mostrat per la resta d’investigadors i docents universitaris participants en el Congrés.

 

IMG-20140403-WA0002

Més presentacions

 

 

Les presentacions del monogràfic de l’Aguaits continuaran el dia 9 d’abril a Jesús Pobre a les huit de la nit. En l’acte de presentació participaran també Ramon Cardona, Vicent Balaguer i Joan Sala que parlaran sobre el conflicte de la carretera del Montgó a finals dels setanta. El dia següent, 10 d’abril, la revista es presentarà a la casa de cultura de Xàbia a les huit de la nit.

 

 

Més informació del congrès:

http://spacesinconflict.blogspot.com.es/2014/03/final-program-conflicts-in-city.html

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Sou un humà? empleneu l\'operació següent / Are you a human? please fill the form below *